Nyt on ollut todella tylsää aikaa, kun hinnat on nousseet niin sähkön, kuin oikeastaan kaiken muunkin osalta. Olen alkanut miettiä, mitä voi tehdä halvalla ja sehän tarkoittaa sitä, että monesta touhusta pitää karsia ja niitä uusia hommia sitten keksiä.

Esimerkiksi olen miettinyt salijäsenyyden katkaisemista. Se sitten korvattaisiin esimerkiksi lenkkeilyllä ja kuntoilulla kotona. Tiedä sitten tuon kotiurheilun tehokkuudesta, koska silloin on vastuussa itse tavallaan kaikesta. Salilla treenatessa on se ryhmäpaine, joka saa ihmisen ihan eri tavalla liikkumaan ja yrittämään. Yksin kuntoillessa saattaa vain jättää leikin kesken.

Ruokakaupoissa tulee myös seurattua kaupan omia brändejä ja muita halpistuotteita aiempaa tarkemmalla silmällä. En vain heitä kärryyn tavaraa, kuten ennen. On niin monta asiaa, joita kaupasta pitää hankkia, että siinä vain rahaa palaa helposti.

Olen myös siirtänyt joitain pitämiäni asioita nettiin, kuten vähentänyt tarjousten perässä juoksua ja bongailemaan netin ilmaisia tuotteita ja tarjouksia. Nytkin laitoin äänikirjan ilmaiset kokeilujaksot pyörimään ja kuuntelin ihan ilmaiseksi muutaman viikon. Piti vain muistaa keskeyttää se! Sitten toinen juttu mitä olen testaillut on treffisivustot ja niitä on kyllä paljon. Osa on kalliita ja osa ilmaisia. Pitää osata valita oikein.

Toivottavasti muilla aika kuluu rattoisammin, koska rahastressi on ihan tosiasia ja sen kanssa pitää nähdä vaivaa. Kumma vain miten tämä tilanne pääsi ikään kuin yllättämään.