Terve miten kallista on nykyisin polttoaine. Tulee melkeinpä sellainen 60km ajoa työpäivinä yhteensä, joten sitä myös janoinen Bemarini reilusti hörppii. Olen miettinyt kovasti, miten voisi säästää bensakuluissa.

On kerrottu esimerkiksi, että voi ajaa tankin aivan viimeisillä höyryillä, jolloin auton keveys säästäisi polttoaineen kulutuksessa. Tästä kyllä, osa sanoo, että myytti vain ja vaikutus on ihan minimaalinen. Tiedä sitten siitä.

Sitten seuraava tapa on ajaa ns. taloudellisesti, eli ei mitään ohittelua tai muuta rajua kiihdyttelyä. Pidempää työmatkaa, kun ajelee niin voin kertoa, että siinä menee kyllä hermot jos kokeilee ajella ihan ilman mitään kaasun käyttöä. Plus, että jengi tulee takapuskuriin kiinni hiillostamaan. Syrjäseuduilla on syrjäseutujen ajotavat. 

Ehkä järkevin vinkki on sitten vaihtaa vain suoraan autoa. Käyttövoimaa tarttisi miettiä.Sähkö tai lataushyrbidi pitäisi varmaan olla. Ja ei muuten kiinnosta hamkkia kotiin mitään erikoislatureita. Ja sähkö ei ole tällä hetkellä erityisen halpaa. Sekä lisäksi milloin mä sitten lataan autoa? Polttoaineen tankkaushan tosiaan kestää sen 1min huoltoasemalla. 

Vaihtoehdoiksi jää fiuksu bensakone tai kevyt hybridi. Ja kevythybridi tapauksessa on se ongelma, että kevythybridit ovat tällä hetkellä kalliita. Kauppa siis käy. Joten katse kohdistuu pihiin bensa-autoon. Omien laskelmien mukaan autolainaa tarttisi noin 30 000 euron luokkaa. Se ei oo mikään pikkusumma. Kolmen vuoden maksuajalla, tekee noin 3000 euroa lainakuluja. Sillä tankkaisi jo bensaa..

Olen kysynyt tarjousta omasta pankista. Ei herunut. Aikamoinen pettymys olla 15v saman pankin asiakas ja tarjousta ei saa. Vertailin sitten netissä noita autorahoituksia ja muita ja löysinkin ihan hyviä vaihtoehtoja. Joten saattaa tämä projekti sittenkin vielä voitoksi kääntyä.